Irland avduker nye forskrifter, ønsker å være det første landet som stopper engangskopper

Irland har som mål å være det første landet i verden som slutter å bruke engangskaffekopper.

Nesten 500 000 engangskaffekopper sendes til deponi eller forbrennes hver dag, 200 millioner i året.

Irland jobber for å gå over til bærekraftige produksjons- og forbruksmønstre som minimerer avfalls- og klimagassutslipp, under Circular Economy Act som ble avduket i går.

En sirkulær økonomi handler om å redusere avfall og ressurser til et minimum og opprettholde verdien og bruken av produktene så lenge som mulig.

I løpet av de neste månedene vil kafeer og restauranter forby bruk av engangskaffekopper for spisende kunder, etterfulgt av en liten avgift for engangskaffekopper til take-away kaffe, som kan unngås helt ved å bruke bringe - dine egne kopper.

Innsamlede midler fra avgiftene skal brukes til prosjekter knyttet til miljø- og klimatiltaksmål.

Lokale myndigheter vil også få fullmakt til å bruke databeskyttelseslov-kompatibel teknologi, som CCTV, for å oppdage og forhindre stygg ulovlig dumping og forsøpling, med sikte på å avskrekke ulovlig dumping.

Lovforslaget stoppet også effektivt kullleting ved å stanse utstedelsen av nye kull-, brunkols- og oljeskiferleting og utvinningslisenser.

Irlands miljø-, klima- og kommunikasjonsminister Eamon Ryan sa at publiseringen av lovforslaget "er et milepæløyeblikk i den irske regjeringens forpliktelse til en sirkulær økonomi."

"Gjennom økonomiske insentiver og smartere regulering kan vi oppnå mer bærekraftige produksjons- og forbruksmønstre som beveger oss bort fra engangsmaterialer og -varer, som er en veldig bortkastet del av vår nåværende økonomiske modell."

"Hvis vi skal oppnå netto null utslipp av klimagasser, må vi revurdere måten vi samhandler med varene og materialene vi bruker hver dag, fordi 45 prosent av utslippene våre kommer fra å produsere disse varene og materialene."

Det vil også bli en miljøavgift på mer ansvarlig avfallshåndteringspraksis, som vil bli implementert når lovforslaget er underskrevet.

Det vil være et obligatorisk separerings- og incentivisert avgiftssystem for næringsavfall, tilsvarende det som allerede finnes i husholdningsmarkedet.

Under disse endringene vil kommersiell avfallshåndtering gjennom enkle, usorterte søppeldunker ikke lenger være mulig, noe som tvinger virksomheter til å håndtere avfallet sitt på en forsvarlig sorteringsmåte.Regjeringen sa at dette "til syvende og sist sparer forretningspenger".

I fjor forbød Irland også engangsplastartikler som bomullspinner, bestikk, sugerør og spisepinner i henhold til EUs regler.

Irland avduker


Innleggstid: 23. april 2022